XONAR zoekt een

Manager Zorg & Dienstverlening

Dienstverband

Opleidingsniveau

WO

Standplaats

Maastricht

Werkvelden

Jeugdzorg
Ben jij de Xonnector?
Context

XONAR bevindt zich in het hart van de jeugdzorg, die momenteel een transformatie doormaakt, gedreven door nieuwe zorgidealen, gedecentraliseerde verantwoordelijkheden en financiële kaders. In dit uitdagende speelveld speelt XONAR een centrale rol. Dit vergt een organisatie die zich snel kan aanpassen en vernieuwen, maar tegelijkertijd continuïteit van zorg moet bieden. XONAR is volop in ontwikkeling en daaruit is de functie van Manager Zorg & Dienstverlening ontstaan. Samen streven we naar een hoge zorginhoudelijke kwaliteit.
Team ICT
"We zijn op zoek naar een bruisende persoonlijkheid die in staat is om te verbinden en samen met de organisatie, de missie en visie van XONAR wil en kan uitstralen."
De uitdaging

Jij begrijpt als geen ander dat interne ondersteuning en -dienstverlening van groot belang zijn voor de kwaliteit van de zorg voor onze cliënten en het werkklimaat van de medewerkers binnen XONAR. Integraal ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteit, continuïteit en veiligheid van de ondersteunende diensten voor de zorg van onze cliënten. Je hebt een sterke visie omtrent de vormgeving van de dienstverlening en weet bovendien de medewerkers hierin mee te bewegen. Innovatie en transformatie zijn hierbij leidend de komende jaren. Onder jouw verantwoordelijkheid werken 60 medewerkers onder de volgende afdelingen: ICT, Facilitair, Projectmanagement, Clientadministratie, Centrale Toegang (voor de cliënt), Bereikbaarheidsdienst en Talentpool.

De jeugdzorg moet in de komende jaren een flinke transformatie ondergaan om de groeiende zorgvraag op te vangen met gelijkblijvende middelen. Als manager Zorg & Dienstverlening worden je analytische vaardigheden ingezet bij de leiden van complexe (strategische) veranderprojecten.

Naast dat je een bewezen analytische en strategische manager bent, ben je ook een inspirerende en coachende manager. Je weet intern de verbinding te leggen, je ziet talent en ondersteunt die door het geven van aandacht en vertrouwen waardoor je het beste haalt uit de teams. Je weet de medewerkers te inspireren, het teamverband te versterken en de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor kwaliteit en waardevolle en veilige (ondersteuning aan) jeugdzorg te vergroten.

Als lid van het managementteam lever je tot slot een proactieve bijdrage aan de invulling van de strategische koers. Je bent in staat om overstijgend te denken, en mee te denken over de lange termijn strategie van XONAR.

Als Manager Zorg & Dienstverlening houd jij je bezig met:
 • Het nauwlettend bijhouden van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en op basis daarvan een bijdrage leveren aan de innovatie & ontwikkeling van het strategisch beleid van XONAR en je eigen team;
 • Vertalen van beleidsvoorstellen naar concrete programma- en projectvoorstellen en deze realiseren binnen de strategische kaders en richtlijnen;
 • Coachen en aansturen van de medewerkers waarbij je in staat bent om strategische veranderingen in gang te zetten. Je weet hierbij een stijl naar medewerkers te hanteren waardoor zij zich optimaal kunnen ontwikkelen;
 • Bouwen en onderhouden van een netwerk van relevante contacten en deze inzetten om de doelstellingen van XONAR te realiseren.
Team entree
"Bij ons op het werk staan onze cliënten op de eerste plaats. Is team spirit erg belangrijk. Heeft eenieder z'n eigen kwaliteiten. Zijn we collegiaal, eerlijk en positief. Is iedereen even belangrijk. Werken we samen en vullen elkaar aan. Delen we lief en soms ook leed. Samen moeten we het doen en gaan we ervoor."


Functie-eisen
In deze functie neem jij mee:
 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimale werkervaring van 5 jaar in een brede leidinggevende functie waarbij er sprake was van een grote verscheidenheid aan onderwerpen;
 • Ervaring als MT lid is een pré;
 • Kennis van trends en ontwikkelingen op het vakgebied van Customer Service en deze kunnen vertalen naar strategische speerpunten;
 • Kennis van wet- en regelgeving op het vakgebied;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Ervaring met veranderkundige trajecten en bijpassende leiderschapstechnieken.
Team Projectmanagement
"De Manager Zorg & Dienstverlening verbindt en informeert en hecht veel aan innovatie en doorontwikkeling."Arbeidsvoorwaarden

Je salaris wordt bepaald conform de cao Jeugdzorg (indicatief schaal 12). Dit wordt aangevuld met 8% vakantietoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,3% en een goede pensioenregeling. Gezond aan het werk bij XONAR doe je door deel te nemen aan de bedrijfsfitness en/of fietsplan. In eerste instantie krijg je een contract voor de duur van één jaar voor 36 uur. Bij goed functioneren wordt dit contract na één jaar omgezet naar een vast contract.

Bij vragen kan je contact opnemen met Kitty Joosten (telefoonnummer: 06 12580821). Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageren kan tot 9 mei.